activiteiten

Natuurwerkdag 6 november2021

Op zaterdag 6 november deed de ‘nieuwe wereld’ in Wouwse Plantage mee aan de landelijke natuurwerkdag.

Met z’n allen aan de koffie. Grote opkomst!

Hiervoor was ook de Jeugd Natuur Groep uitgenodigd om deel te nemen.

Tijdens de natuurwerkdag werden de nestkastjes schoongemaakt door de aanwezige vrijwilligers samen met enkele kinderen van de JNG.

Er werd een nieuw stukje pad gemaakt naar een nog op te richten vogelkijkscherm.

Het doel van de dag was vooral een ‘kijkscherm’ te plaatsen zodat vogels en reeën beter gespot kunnen worden, hiervoor moesten eerst palen versleept worden en daarna recht gezet worden, een zwaar karwei maar de kinderen met de ouders gaven niet op om deze klus te laten slagen.

Na het plaatsen van de palen werden eerst steunen geplaats waar de planken aan vastgemaakt konden worden, aan de achterkant is het scherm voorzien van een bankje waarop de kinderen op hoogte op die manier het landschap kunnen verkennen.

Het scherm in aanbouw

Daarna moesten voor het scherm nog de takken en twijgen wat weggeknipt worden zodat er een vrij uitzicht ontstond. Leiding van de JNG en de kinderen gingen hier weer mee aan de slag.

snoeien takken voor vrij uitzicht
vrij uitzicht tot aan het bos

Bij het afronden van de natuurwerkdag was het scherm bijna klaar, nog een plank als afdak en we kunnen genieten van reeën en vogels. Een mooi extra is wederom gerealiseerd op de ‘nieuwe wereld’. Kom je er dan zou ik zeker even een kijkje nemen. Wij kijken in ieder geval al terug op een geslaagde Natuurwerkdag.

groepsfoto op het vogelkijkscherm
Groepsfoto Jeugd Natuurgroep

Grote opkomst, met z’n allen lekker en nuttig bezig geweest. Bedankt allemaal

Comments are closed.